”Ținutul Loney” de Andrew Michael Hurley

Costa Award pentru Debut
Cartea anului 2016 în Marea Britanie
O reușită uluitoare.” – Stephen King
Plasat într‑un ținut sumbru de pe coasta de nord a Angliei, numit Loney, romanul lui Andrew Michael Hurley trasează ciudatul pelerinaj al unui grup alcătuit din personaje neobișnuite, la un vindecător al locului. Pelerinajul este inițiat de mama naratorului Smith, care speră să găsească un leac pentru muțenia și dificultățile de învățare de care suferă fiul ei, Hanny.
 
Tensiunea crește pe măsură ce între membrii grupului apar disensiuni, localnicii încep să se poarte ciudat, iar o cameră secretă este descoperită în casa unde stau.
 
În scurt timp, Smith și Hanny se trezesc prinși într‑o situație care le depășește puterea de înțelegere și care urmează să le schimbe viețile pentru totdeauna.
O capodoperă gotică.” – The Guardian
Un roman bântuit și care te bântuie, o apariție unică în peisajul literar britanic.” – The Telegraph
”Ținutul Loney” a fost inspirat de educația catolică a autorului, de poveștile din folclorul englez și de peisajul din partea de nord‑vest a ținutului Lancashire. S‑a bucurat de o primire entuziastă și din partea criticii, care consideră că romanul lui Hurley aduce un suflu nou genului gotic.
Cartea mi-a atras atenția încă de gând i-am văzut coperta, iar descrierea m-a fermecat! Mereu am fost fermecată de cărțile diferite, cu sinopsis neobijnuit. Și având în vedere că autorul a fost inspirat de educația sa catolică adaugă un plus. Chiar îmi doresc să citesc mai multe cărți care au la bază religia sau derivate ale acesteia.
Vouă cum vi se pare cartea?
(Dă click pe copertă pentru mai multe detalii.)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s